2017. december 12., kedd

Kettősrangadó

Tápiógyörgye, 2017. október 21., 14 óra. Ezt az időpontot szakosztályunk Aranykönyvébe: két csapatunk először játszott bajnokit egy időben, egy helyen. 



Váltakozó siker, kötelező vita és kibékülés, zsíros deszka: ez jellemzi a györgyeiekkel vívott küzdelmeinket. 

Ezúttal mindkét fronton mi voltunk az esélyesebbek, hiszen az ASE I. és az ASE II. is 3 győzelemmel és 1 vereséggel várta az 5. fordulót, míg a TASK II. és a TASK III. összesen is csak egyszer örülhetett felhőtlenül az idény során.

A párosok után nem örülhetett felhőtlenül senki sem, viszont még mindenki bizakodhatott. Négy meccs, négyszeri 3:0 után mindkét párharc 1:1-re állt. 

Az első két asztalon, itt zajlott a megye B-s találkozó, az egyéni prológot követően sem változott a helyzet. A párosítás alapján mást reméltünk, de a jó formát mutató Mohácsi Bence legyőzte a héten betegeskedő Váradi Gyulát, és Faragó Sándornak is sikerült kizökkentenie Tímár Gyulát. Szerencsére Szász András gond nélkül verte Megyes Pétert, Mári Sándor pedig - szabadalmaztatásért kiáltó minimálpingponggal - nyert Kovács Ferenc ellenében (3:3). 

A terem másik felében jobban alakultak a dolgok: Singljár Mihály és Szelei Mihály könnyen, Mári Menyhért kisebb meglepetésre növelte pontjaink számát, s csak Garami Zsolt gratulált vetélytársának (a mi szempontunkból: 4:2). 

Az előny itt megmaradt a következő körben, mert a két Misi újra győzött (6:4), odaát, némileg váratlanul, besöpörtünk egy teljes fordulót (7:3). Ezzel el is döntöttünk mindent. Mert hiába nyert a végén kettőből kettőt Mohácsi Bence és Kovács Feri is, kétszer is  mínusz kettőre tornázva fel a hazaiakat, a "gyengébb ágon" simán nyertünk négyet (11:7).

A C-ben cseréltünnk, Garami Bence szállt be édesapja helyett - a játékot tekintve nem is rosszul. Egy-egy szettet mindkét ellenfelétől ellopott. 

A végső sikert ez a két vereség nem sodorta veszélybe. A többiek kivétel nélkül győztek, és a végére egyértelmű különbség alakult ki a  két csapat között. 



A megye C 5. fordulójában:

Tápiógyörgye ASK III. - Albertirsai SE II. 6:12



A megye B 5. fordulójában:   

Tápiógyörgye ASK II. - Albertirsai SE I. 7:11




Részletes eredmények ITT és ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése