2017. november 16., csütörtök

Először győztünk Gödön

Idegenben, a mezőny legmagasabb átlagéletkorú együttese felett aratott győzelmével három forduló után is 100 százalékos az ASE I.



Legalább egy csapatra való játékos távozott Gödről a nyár folyamán. Emiatt náluk mindenki feljebb, és nem is feltétlen a tényleges játékerejének megfelelő osztályban asztaliteniszezik idén.

A megye B-ben például az egyesület veteránjai küzdenek. Ezt tessék szó szerint érteni: a 60-as - 70-es éveikben járó gödiek egyetlen poént sem adnak ajándékba.

Emiatt, és mert a pingpong a kevésbé "korérzékeny" sportágak közé tartozik*, mi is igyekeztünk a tőlünk telhető legnagyobb odafigyeléssel játszani.


Egyesít
Itt épp szellemi energiáikat egyesítik a két csapat játékosai, hogy Nagy Laci épségben visszaérjen otthon felejtett ütőjével 



korábban még soha nem nyertünk Gödön, ezúttal már a párosokkal nyomatékosítottuk (2:0), hogy ezúttal három pontért utaztunk a Duna-parti településre.

Az egyeseket vállalhatóan kezdtük: a nem teljesen fitt Szász András kapott ki a jókezű Nagy Lászlótól, a többiek - ki könnyebben, ki nehezebben - hozták a az első meccsüket (5:1). Ez maradt a képlet a második kanyarban is, azaz biztatóan továbbduzzadt az előnyünk (8:2). 

A kilencedik sikert Váradi Gyula, a tizediket Mári Sándor szállította, igaz, közben két vereség is becsúszott. Tímár Gyula a harmadik döntő játszmáját már nem tudta behúzni, vállfájós szakosztályvezetőnknek pedig pedig továbbra sem sikerült semmi (10:4).

A találkozó eldőlt, és az utolsó körre el alighanem is fáradtak a hazaiak: minden partit 3:0-ás győzelemmel zártunk. 

Célunkat tehát elértük, azaz végre nyerni tudtunk a gödiek ellen. Mégpedig sportszerű körülmények között, nagyszerű és tiszteletre méltó sportemberek ellen. Vagy inkább: társaságában. 



A megye B 3. fordulójában:

Gödi SE III. - Albertirsai SE I. 4:14


Részletes eredmények ITT!




* A 14 éves Harimoto Tomokazu 18. a felnőtt férfiak világranglistáján. Az 54 éves Ni Xia Lian 54. a hölgyeknél. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése